Актуальна тема

Меню

«Обновлянам» Бучацької єпархії УГКЦ була представлена Великопосна ініціатива

3 березня 2015 року Божого з ініціативи диякона Михайла Деревенчука, референта Бюро УГКЦ з питань екології у Бучацькій єпархії, у Катедральному cоборі Верховних апостолів Петра і Павла була проведена зустріч, у якій взяли участь молоді люди, що належать до Товариства українських студентів-католиків «Обнова».

Під час даного заходу всі присутні були ознайомлені з метою та головними завданнями Великопосної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння». Диякон Михайло наголосив на тому, що Великий піст – це час посиленої молитви, посту та діл милосердя, тому слід використати цей Богом благословенний час так, щоби він був наповнений глибокими почуттями та ділами натхненними любов’ю до Бога до наших ближніх і цілого створіння.

«Важко повірити, що християнин навернувся і справді шкодує за вчинені гріхи, коли природне довкілля сприймає лише крізь призму власної вигоди, – сказав диякон Михайло, підводячи присутніх до висновку, що – справжні учні Христові повинні вирізнятись особливим трепетним ставленням до природи, як до створіння Божого».

На завершення відповідальний з питань екології на теренах Бучацької єпархії подякував студентам-католикам за спільну молитву та дружню зустріч і побажав їм ніколи не зупинятись на шляху пізнання Бога. «Господь у своєму Провидінні забажав, щоб саме Ви в цей конкретний час, у цьому конкретному місці допомогли Йому обновити лице Землі», – сказав диякон Михайло.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології