Актуальна тема

Меню

Бучацька єпархія УГКЦ долучилася до Великопосної екологічної ініціативи 2015 – «Екологічне навернення для порятунку створіння»

У перший тиждень Великого посту в Чортківській центральній районній лікарні відбулась презентація Великопосної екологічної ініціативи 2015 – «Екологічне навернення для порятунку створіння» та помолились екологічну Хресну дорогу. Даний захід відбувся з ініціативи місцевого капелана о. Павла Вандяка, який запросив диякона Михайла Деревнчука, референта Бюро УГКЦ з питань екології у Бучацькій єпархії, щоб ознайомити своїх вірних із вченням Католицької Церкви про відповідальність за створіння і про екологічний гріх зокрема.

Диякон Михайло після Хресної дороги коротко та доступно представив присутнім позицію Церкви в даному питанні. Базуючись на біблійних текстах, він підвів до того, що в царині збереження Богом створеного світу – природи всі мають бути однозгідними та прикладати необхідних зусиль для того, щоб вберегти спільний для усіх нас Дім – Землю. Референт також розказав присутнім про Великопосну ініціативу, яку вже п’ятий рік поспіль стартує Екобюро.

На завершення зустрічі представник екологічної інституції виразив щиру вдячність за запрошення та залишив на згадку буклети-путівники «Великий піст – подорож до Воскресіння в гармонії з усім створінням» та флаєри про шкоду підпалів рослинності та цвинтарної пластикової атрибутики.

Референт Бучацької єпархії Бюро УГКЦ з питань екології