Актуальна тема

Меню

У Підгорецькій школі було представлено Великопосну екологічну ініціативу

25 лютого 2015 року учням та вчителям Підгорецької школи, Бородівського району, було представлено Великопосну екологічну ініціативу Бюро УГКЦ з питань екології: «Екологічне навернення для порятунку створіння».

Протягом двох уроків о. Тарас Дзьоба, який є референтом з питань екології у Сокальсько-Жовківській єпархії, розповідав учням про значення Великого посту в контексті приготування до світлого празнику Воскресіння Христового.

Зокрема, священик зазначив, що «піст не зводиться до банальних: «їсти не їсти» чи «слухати музику не слухати музику», а в першу чергу, піст – це час особливої боротьби з гріхом, задля того, щоб осягнути святість і гідно зустріти Воскресіння. Доволі актуальною є і пора року, в якій проходить Великий піст – весна: все прокидається до життя і людина покликана в цей час дбати про життя вічне для своєї душі. Більше того, людина покликана бути вартовим життя на всій планеті – оберігати життя на землі, тому спасіння душі і спасіння світу від дій самої людини звучить дуже актуально в часі Великого посту», – підкреслив священик.

Серед іншого було заторкнуто питання правил Великого посту, екологічного гріха, діл милосердя, в тому числі й для довкілля, та питання збереження первоцвітів.

Школярам також було передано агітки з закликом не спалювати залишків сухої рослинності. На цю тему діти отримали домашнє завдання – намалювати малюнок із закликом «Не підпалюй траву!».

Особливо активні учасники Великопосного обговорення отримали символічні екологічні подарунки.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології