Актуальна тема

Меню

В Сокальсько-Жовківській єпархії стартувала Великопосна екологічна ініціатива

Одразу в трьох парафіях Бродівського деканату, Сокальсько-Жовківської єпархії стартувала Великопосна екологічна ініціатива

22 лютого в парафії Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста, м. Броди, парафії Миколая Чернецького та співмучеників УГКЦ, с. Підгірці, а також в парафії Зіслання Святого Духа, с. Сухота, роздумували над екологічним виміром посту. Саме ці парафії стали першими на теренах Сокальсько-Жовківської єпархії, в яких стартувала Великопосна екологічна ініціатива 2015 – «Екологічне навернення для порятунку створіння».

У своєму слові до пастви референт з питань екології вищезгаданої єпархії о. Тарас Дзьоба наголосив на особливому екологічному вимірі Великого посту. Священик зазначив, що час посту є часом боротьби, перш за все боротьби з гріхом, у тому числі й з екологічним гріхом, яким людина руйнує світ, в якому живе.

«Піст також є часом для плекання чеснот поміркованості, стриманості, розсудливості, це час, коли людина перестає бути хижаком… А одночасно це й нагода, переосмисливши свою поведінку – раз і назавжди змінитися на шляху до святості», – наголосив душпастир.

Священик також зазначив, що піст було дано ще нашим прародичам у раю, проте вони його не дотримали, чим і порушили ту райську гармонію, а гармонія тоді була і між Адамом і Євою, між ними обома і Богом, між ними та світом природи. Тому, за словами священика, ми входимо в Великий піст, щоб знову відновити ту втрачену гармонію, в тому числі і з природою, і заслужити для себе повернення до втраченого раю.

Наприкінці усім присутнім було роздано буклет-путівник «Великий піст – подорож до Воскресіння в гармонії з усім створінням», який підготовило Бюро УГКЦ з питань екології в рамках проведення Великопосної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології