Актуальна тема

Меню

На біблійному гуртку в Бродах вірні різних конфесій шукали за втраченим раєм

В рамках діяльності біблійного гуртка при парафії Воздвиження Чесного Хреста, м. Броди, 26 січня 2015 року відбулася екуменічна зустріч на тему: «Біблійні аспекти відповідальності людини за створіння».

Захід носив екуменічний характер, тому що окрім вірних УГКЦ, приналежних до даної парафії, на зустрічі були присутні також євангельські християни баптисти разом зі своїм пастором п. Євгеном.

За допомогою цитат зі Святого Письма о. Тарас Дзьоба, референт Бюро УГКЦ з питань екології Сокальсько-Жовківської єпархії, допоміг усім присутнім перенестись у той світ, яким він був створений і задуманий самим Творцем – прекрасним та гармонійним. Священик підвів до того, що великий контраст між тодішнім і теперішнім світом є наслідком безвідповідального господарювання людини. Ця перша зустріч окреслила велике поле праці, адже, проаналізувавши першу главу книги Буття, усі присутні активно обговорювали та висловлювали своє розуміння і бачення почутого.

Екологічна тематика викликала велике зацікавлення серед учасників гуртка Біблії, які радо відкликнулися на пропозицію священика розпочати цикл біблійних зустрічей присвячених даній тематиці.

На останку п. Микола Самуляк зацитував 4 главу Осії, що було промовисто в контексті розуміння «екологічного гріха», про який розповів о. Тарас.

Завершилося зібрання спільною екуменічною молитвою з проханням поширення екологічної свідомості серед християн.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології