Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Природоохоронці Сокальщини зберуться на спільну молитву та благословення

alt19 січня, в день празника Богоявлення Господнього, у с. Ільковичі поблизу Сокаля відбудеться молитовне дійство, участь в якому братимуть небайдужі люди, які бережно ставляться до природи і всіх Божих створінь.

Цей день особливий для природоохоронців, вважає єпископ Михайло (Колтун), голова Синодальної комісії з питань екології, адже «природа стогне під тягарем гріха», і «коли Ісус Христос торкається водного єства, цим Він відновлює лице землі». Також тим дійством буде започатковано створення духовних природоохоронних осередків опіки Богом сотвореного світу.

Розпочнеться захід в 10:00 год. Архиєрейською Літургією в парафіяльному храмі. Опісля духовенство та миряни процесійно вирушать до озер, де буде звершено чин Великого освячення води. Єпископ Михаїл освятить хрест, який встановили мисливці та рибалки Сокальщини. Опісля архиєрей виголосить слово про важливе значення природоохоронних ініціатив та заохотить всіх, хто дбає про Богом сотворений світ, єднатися в «живі парафії», товариства любителів природи, де б були капелани і де б не було місця для браконьєрства чи стихійного використання живих ресурсів. Відтак уділить архиєрейське благословення.

На завершення духовенство окропить всіх присутніх і кожен охочий зможе причаститися свяченої водиці.

Джерело: Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ