Актуальна тема

Меню

Бюро УГКЦ з питань екології у Київській архієпархії налагоджує співпрацю з місцевою владою м. Василькова

18 грудня 2014 року відбулася зустріч о. Романа Романовича, референта Бюро УГКЦ з питань екології Київської архієпархії, з п. Сергієм Сабовим, міським головою м. Васильків, Київської області.

В ході розмови представник церковної екологічної інституції розповів про основні напрямки діяльності Екобюро. Під час зустрічі було обговорено можливість поширення екологічної науки в освітніх та інших закладах міста. Також обговорювалось питання, що стосується здійснення екологічної ініціативи під назвою «Збережи їжачка», суть якої полягає у централізованому зборі відпрацьованих елементів живлення у школах міста та інших громадських закладах, з метою подальшої їх утилізації.

Дана зустріч в черговий раз засвідчила, що Церква і державна влада, при бажанні обох сторін, можуть знайти точки дотику для можливої співпраці також і в такому важливому питанні як збереження Богом створеного світу – природи.

На завершення зустрічі голова міста запевнив, що проекти Церкви, які спрямовані на попередження та вирішення екологічних проблем завжди знайдуть в його особі розуміння і всебічну підтримку.

Захисник створіння Божого на теренах Київської архієпархії залишив у подарунок очільнику міста Васильків екологічно-церковний календар та екологічний дороговказ.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології