Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Квест "Лиса гора 2014" для виховання екологічної культури серед молоді

18-20 липня на території туристського кемпінгу «Лиса гора» (Запорізька область) фахівці національного природного парку «Великий Луг» спільно з молодіжною громадською організацією Клуб «Білі Ворони» та дітьми Дніпрорудненської школи «Талант», які сформували 3 команди, провели спортивно-інтелектуальне змагання "Лиса гора 2014".

Основною метою заходу є популяризація екологічних знань, виховання екологічної культури серед учнівської молоді, обмін досвідом, підвищення спортивної майстерності та зміцнення дружніх зв’язків між учнями. Організаторами заходу виступили Національний природний парк «Великий Луг» та молодіжна громадська організація Клуб «Білі Ворони».

У програмі семінару були проведені тренування зі спортивного байдаркового туризму, дартсу та слеклайну, дружні футбольні матчі, екологічний лабіринт, спортивне орієнтування та змагання з веслування на байдарках. На п’яти станціях екологічного лабіринту команди показали свої знання з історії та етнографії, визначали ті види тварин та рослин, які занесені до Червоної Книги України та ті, що є небезпечними чи отруйними; вирішували екологічні задачі та співали пісні.

Переможці визначалися за результатами конкурсів загального заліку та були нагороджені солодкими призами.

Джерело: Міністерство екології та природних ресурсів України