Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Київська Трьохсвятительська духовна семінарія УГКЦ підтримує ініціативи Екобюро

Нещодавно, з ініціативи о. Романа Романовича, референта Бюро УГКЦ з питань екології Київської архієпархії відбулася зустріч із семінаристами Київської Трьохсвятительської духовної семінарії. В цей день міжнародна спільнота відзначала всесвітню екологічну акцію «Година Землі», тому тема цієї дружньої молитовної зустрічі в основному стосувалась саме цієї міжнародної екоакції.

Перед великою вечірнею, яку усі молились при свічках, священик мав коротку екологічну лекцію, в якій розповів братам-семінаристам про «Годину Землі», про історію її заснування та доцільність участі Церкви в цій акції. Представник Екобюро поставив головний акцент на тому, що Церкві для того, щоб в сучасному світі залишатись собою, слід навчитись адекватно реагувати на всі виклики сьогодення. «Всі ми, як Церква, покликані до того, щоб нести світло Христове в ті сфери, де ще панує незнання і темрява», – сказав о. Роман.

Проаналізувавши головні завдання, які ставить перед собою ця екоакція, священик підвів до наступного висновку: зміни клімату, глобальне потепління і всі інші екологічні проблеми можна буде вирішити і попередити лише тоді, коли в головах і серцях усіх нас, а особливо у «великих світу цього» відбудеться певна революція і переоцінка та зміна цінностей.

«Коли кожен буде відчуватись відповідальним за кожного, – наголосив екореферент, – то багато проблем в суспільстві, в тому числі й екологічних, відпадуть самі собою».

Референт Бюро УГКЦ з питань екології Київської архієпархії