Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

В Івано-Франківській психоневрологічній лікарні відбулася духовно-екологічна конференція

alt

2 квітня 2014 року в актовому залі Івано-Франківської обласної психоневрологічної лікарні № 3 відбулась духовно-екологічна конференція «Від екології душі до екології довкілля», яку провів для медичних працівників даного закладу, д-р о. Володимир Містерман, заступник керівника Бюро УГКЦ з питань екології. Захід був ініційований о. Михайлом Дзулем, який є помічником капелана і проведений за підтримки п. Мирона Мулика, головного лікаря психоневрологічної лікарні та Бюро УГКЦ з питань екології.

На початку зустрічі запрошений священик коротко розповів чисельно присутнім медичним працівникам про екологічне вчення Католицької Церкви та про діяльність Екобюро. Заступник керівника екологічної інституції зосередив увагу медперсоналу на необхідності переоцінки цінностей та перегляду нашого ставлення до Богом створеного світу – природи. «Якщо ми хочемо, щоби хоча наші діти, внуки та прийдешні покоління мали можливість жити в чистішій країні, могли дихати чистим повітрям, пити чисту воду, вживати екологічно чисті продукти та могли насолоджуватись красою природи, кожен нас вже від сьогодні повинен змінити свій звичний, дуже часто споживацький стиль життя на більш дружній до довкілля», – наголосив о. Володимир.

Головною думкою доповідача було те, що кожен, хто прийшов на цей світ, не зважаючи на те, в який час, в якій сім’ї та країні, не дивлячись ні на соціальний статус, партійну чи релігійну приналежність, в більшій чи меншій мірі є відповідальним за все, що робиться навкруги. «Кожен з нас є відповідальним за кожного», – сказав духовний отець.

Захисник створіння наголосив на тому, що хоч все навкруги може свідчити про не зовсім обнадійливе майбутнє, однак, зміни на краще можливі, але тільки при одній умові: коли кожен з нас зокрема і всі ми, як нація загалом, примиримось з нашими ближніми і покаємось перед Богом за гріхи проти природи.

На завершення зустрічі о. Володимир коротко представив Великопосну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння», запросивши усіх учасників конференції спільно помолитись Екологічну Хресну Дорогу, яка нещодавно була підготовлена Екобюро.

Подарувавши кожному учаснику церковно-екологічний календар на 2014 рік, священик сказав, що «після цієї духовно-екологічної конференції та спільної молитви ми вийдемо звідси вже трохи іншими і світ навколо нас теж стане кращим, бо відчує, що ми по Божому дивимось на нього».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології