Актуальна тема

Меню

ОГОЛОШЕНО ПЕРЕМОЖЦІВ ІІ КОНКУРСУ ПРОЕКТІВ БФ «ФОНД ГРОМАД «РІДНЯ»

14 лютого 2014 року було оголошено переможців конкурсу проектів БФ "Фонд громад "Рідня", співзасновником якого є Стрийська єпархія УГКЦ. Серед восьми проектів-переможців є три проекти екологічного спрямування.

Перший з них – проект вело клубу «Стрий Ровер-Сіті» Агітаційний велопробіг по маршруту м. Львів – м. Стрий імені видатного мандрівника, польського репортера і фотографа, уродженця міста Стрия, першої людини у світі, яка самостійно двічі перетнула Африку на велосипеді відбудеться в травні 2014 року. Цей захід ставить за мету звернути увагу громадян на те, що є альтернативний спосіб пересування, якій може укріпити здоров’я, зберегти довколишнє середовище. Це довгостроковий проект, який через вело подорожі, буде знайомити людей з рідним краєм та видатними людьми.

Наступний проект має назву «Лабораторія енергозберігаючих технологій як елемент постійнодіючої “Енергоощадної Ініціативи громади Стрийщини” Для вирішення проблеми виховання у дітей бережливого ставлення до навколишнього середовища та енергії зокрема передбачено створення в Стрийському коледжі лабораторії енергоощадності, діяльність якої буде спрямована на виховання у студентів та викладачів коледжу відповідального та свідомого ставлення до збереження енергоресурсів, зберігати й раціонально використовувати теплову енергію, а також своєчасно сплачувати за отримані послуги. Реалізовуватиме його Стрийський коледж Львівського національного аграрного університету.

Проект "Чисте довкілля, чиста ріка, чисте життя» подала Спілка громадських організацій «Новий Стрий» Він передбачає організувати проведення еко-толоки 22 квітня 2014 року в День Землі. Центральною акцією цього проекту є прибирання, очищення берегів річки Стрий по всій довжині 230 км. від витоків і аж до впадіння в р. Дністер від сміття, твердих побутових відходів. Планується залучити 1000 жителів з 22 населених пунктів, які живуть вздовж або чиї поселення знаходяться на р. Стрий. Це довгостроковий, постійний, щорічний захід, який проводиться регулярно на протязі останніх 5-ти років. І який з кожним роком набирає все більшого розмаху по географії та кількості учасників. Так у 2012 р. – 140 чол., 2013 р. -до толоки долучились 8 населених пунктів та 480 учасників. Проект буде реалізовуватись з 1 лютого 2014 року по 30 травня 2014 року.

Бюро Екології УГКЦ у Стрийській єпархії пропонує всім зацікавленим священикам та вірним долучатися до екологічних ініціатив і сприяти реалізації цих проектів. Крім цього, заохочується до написання нових проектів екологічного спрямування і подавати на конкурс проектів у БФ "Фонд громад "Рідня".

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на сайт Рідня