Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Відбулось засідання Громадської ради при Екологічній інспекції за участі Екобюро УГКЦ

24 грудня відбулось засідання Громадської ради при Державній екологічній інспекції в Івано-Франківській області, в якому взяв участь д-р Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології.

В рамках засідання було прийнято нових членів, а також переобрано голову Громадської ради, яким став п. Турчин Володимир – голова обласної громадської організації «Закон і порядок – центр українських об’єднань громадян та засобів масової інформації».

Учасники зустрічі намітили шляхи для оживлення діяльності Громадської ради як консультативного та контролюючого органу громадськості при Державній екологічній інспекції, а також розглянули питання можливостей сприяння для вирішення конкретних екологічних проблем області та всієї України, серед яких зокрема: забруднення води, критичний стан лісів та землі, проблема побутових відходів тощо.

Особливу надію Громадська рада покладає на співпрацю з Церквою на полі формування екологічної свідомості та почуття християнської відповідальності за природу, що має стати основою стійкої екологічної культури бережливого ставлення до природного середовища.

Очільник Екобюро УГКЦ коротко ознайомив присутніх з роботою церковної екологічної інституції, а зокрема створенням Міжєпархіальної екологічної мережі та заснуванням Екомережі Івано-Франківської архієпархії, а також озвучив точки можливої співпраці з громадськими екологічними організаціями в рамках діяльності Громадської ради при Державній екологічній інспекції в Івано-Франківській області.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології