Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Шотландська компанія використовує пластикові відходи для будівництва доріг

Проблема забруднення навколишнього середовища турбує все більше людей в усьому світі. Тому шотландська компанія придумала оригінальний спосіб перетворювати пластикові відходи в дорожнє покриття.

Більшість країн уже відмовилися від використання пластикових предметів, щоб допомогти врятувати навколишнє середовище. Уряди намагаються боротися з постійно зростаючою кількістю відходів, які виробляє людство. І інженер з Шотландії знайшов ідеальне застосування пластика.

Пластик в дорожньому покритті

Чоловік надихнувся двома речами. По-перше, занепокоєння його дочки з приводу великої кількості пластику в океанах насторожило його. Він зрозумів, що діти не повинні рости в світі, де моря зіпсовані відходами. По-друге, під час подорожі до Індії він зауважив, що місцеві жителі плавлять пластик і заливають ним вибоїни на дорогах.

Ці дві думки допомогли йому заснувати компанію, яка створює гранули з пластикових відходів і використовує їх для будівництва доріг. Разом з двома друзями він запустив "MacRebur" в квітні 2016 року. Тоді ж вони почали розробляти техніку і формулу для досягнення своєї мети.

Компанія бере пластик з комерційного і домашнього використання і за допомогою гранулятора перетворює його в маленькі шматочки не більше 5 міліметрів. Далі вони змішуються зі спеціальною сумішшю. Після цього продукт потрапляє до виробника асфальту.

Звичайний асфальт виготовляється в основному з бітуму і каменю. Проте, технологія MacRebur замінює шматок бітуму, який використовується в асфальті, що, в свою чергу, зменшує використання викопного палива. Компанія також стежить за використанням належних температур, щоб уникнути виходу мікропластика і забруднення навколишнього середовища.

Засновник компанії стверджує, що завдяки їх спеціальній формулі дороги, які вони виробляють, на 60% міцніші від традиційних. Він також зазначив, що проведені ними лабораторні випробування показують, що "пластиковий асфальт" служить в три рази довше, ніж звичайно.

Безліч країн вже відмовилися від застосування пластика в різних сферах життя. Наприклад, влада Чорногорії ввела штраф за використання пакетів. Жителям пропонують замінити їх на більш екологічні варіанти – паперові пакети або тканинні сумки.

Джерело: Joinfo.ua