Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Кліматичні герої: відходи перетворити в доходи

Айсатоу Сіссей вчить жінок у Гамбії перетворювати пластикові відходи, один із найбільших забрудників, у власні доходи. Вже протягом 17 років вона спонукає жінок (і сама внесла велику лепту) щодо розв’язання проблеми з відходами.

«Лише гляньте на цю сумку – скільки життів вона врятувала, – розповідає Айсатоу Сіссей, королева рециклінгу, – вона така гарна! Ось що мотивувало мене працювати кожного дня з жінками, тому що вони такі талановиті й віддані своїй справі».

«Ідея дати друге життя речам прийшла до мене, коли я була ще дуже молодою і спостерігала за станом довкілля там, де я жила, у моїй спільноті. І я зрозуміла, що люди навіть не уявляють собі як поводитись з відходами, і я відчула, що маю щось робити.

Викликом, з яким я зіштовхнулась на той час, були люди, які й гадки не мали, про що я говорю, бо це було новим для них і вони думали, що це не так і важливо.

Тоді я була сам на сам зі своїм проектом, але сьогодні я співпрацюю з більш ніж 11000 людей.

Ваша рішучість – ось що має значення, а також те, на що ви сконцентрували свою увагу. Ви маєте ціль і йдете до неї», – ділиться Айсатоу.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на Plastic-Less Living

Фото: Сlimate Heroes