Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Чим шкодить здоров'ю брудне повітря?

Респіраторні проблеми. Негативні наслідки шкідливих викидів для нашого організму пов'язані саме з проблемами дихальної системи. Брудне повітря є прямою або непрямою причиною хронічної обструктивної хвороби легень (ХОЗЛ), а також астми. У деяких випадках брудне повітря провокує розвиток раку легенів.

Серцево-судинні хвороби. Проживання в забруднених з точки зору повітря регіонах завдає непоправної шкоди серцево-судинній системі. Через це порушується кровообіг, що може привести до серйозних проблем з серцем і судинами.

Інсульти. У 2016 році дослідники виявили прямий зв'язок забруднення повітря з кожним третім інсультом на нашій планеті. Шкідливі викиди порушують приплив крові до мозку, що і провокує гострі порушення мозкового кровообігу.

Імпотенція. Брудне повітря робить опосередкований вплив на сексуальне здоров'я людей, і особливо чоловіків. Через тривалого впливу брудного повітря у них розвивається імпотенція або еректильна дисфункція.

Ускладнення під час вагітності. Майбутнім мамам потрібно особливо ретельно стежити за якістю повітря. Хімічні речовини з атмосфери можуть негативно впливати на імунну систему ще не народжених дітей, що робить їх більш уразливими до різного роду інфекцій вже після появи на світло.

Джерело: Країна здоров’я