Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Здоров'я дорожче: чому небезпечно повторно використовувати пластикові пляшки

Насичення організму вологою дуже важливо для нашого здоров'я. Іноді ми так сильно зосереджуємося на цьому процесі, що забуваємо враховувати можливі небезпеки. Наприклад, повторне використання пластикової пляшки – вкрай шкідливе заняття.

Повторне використання пластикових пляшок загрожує цілим букетом неприємностей для нашого здоров'я. Причин тому існує кілька. Про них і поговоримо.

  1. «Будиночок» для бактерій

Невеликі подряпини, які неминуче утворюються на поверхні пластика, стають просто ідеальним притулком для колоній небезпечних мікроорганізмів. Навіть якщо вам здається, що пляшка виглядає ідеально, або ви заспокоюєте себе тим, що подряпини тільки зовні ємності, то можете забути про це. Бактерії в будь-якому випадку потраплять на ваші руки, а потім і всередину організму.

  1. Вимити всередині майже неможливо

Вологість, яка існує всередині пляшки, поряд з високою температурою, перетворює пляшку в чудову середовище для життєдіяльності бактерій. Так що з кожним новим використанням пляшки концентрація шкідливих мікроорганізмів в рідині буде підвищуватися, навіть якщо ви думаєте, що добре вимили ємність. Ви ризикуєте отримати отруєння, з усіма наслідками, що випливають: блювота, нудота і діарея. І так, ви не можете помістити пластикові пляшки в посудомийну машину, так як це призведе до хімічного розкладання.

  1. Пластик змінює хімічні властивості води

Причому відбувається це таким чином, що вода, споживана з багаторазово використовуваної пляшки, робить негативний вплив на гормональний фон людини, приводячи до небезпечних збоїв.

Безпечна альтернатива

Звичайно ж, ви можете використовувати пластикові пляшки повторно, але не для рідких харчових продуктів. У пластиці можна зберігати крупи або. Із зелених пляшечок до Нового року можна змайструвати, наприклад, ялинку або вазочку. Навіть прикраси до свята можна зробити.

 

А для пиття води або інших напоїв використовуйте скляні або металеві ємності. Які легко відмиваються і зручні у використанні.

Нагадаємо, раніше один з лондонських спортзалів заради порятунку планети відмовився від використання пластикових пляшок. У клубі вважають, що якщо сьогодні люди не припинять застосування пластика, то завтра гори сміття знищать Землю.

Джерело: Joinfo.ua