Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Україна змінила позицію в кліматичному рейтингу

Це сталося через проблеми із викидами в атмосферу.

У 2020 році Україна значно пустилася в рейтингу країн за Індексом впровадження кліматичної політики CCPI. Про це на особистій Facebook-сторінці повідомила координаторка програми “Зміни клімату і енергетична політика" Фонду ім. Генріха Бьолля в Україні Оксана Алієва, пише GreenPost.

"Останні роки Україна поступово рухалася догори списку, демонструючи прогрес, за оцінками авторів/ок звіту. Але не цього року. І хоча раніше ми сперечалися з авторським колективом, що не можна вважати скорочення викидів через окупацію Донбасу і спад промислового виробництва надбанням кліматичної політики, але я все одно зараз засмучена, що Україна посунулась з 17 місця на 20", – повідомила Алієва.

На думку екологічних експертів, які долучилися до формування рейтингу, в Україні суттєво погіршились умови підтримки відновлюваної енергетики та посилилися проблеми з викидами в атмосферу. 

Нагадаємо, що рейтинг формується на основі чотирьох показників – скорочення викидів парникових газів, споживання енергії, розвиток відновлюваних джерел енергії та кліматична політика.

Цьогоріч у кліматичному рейтингу перше місце дісталося Швеції, друге посіла Велика Британія, третє місце експерти віддали Данії.