Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

В ЄС викидають п’яту частину продовольства

Єврокомісія пропонує ввести загальну для ЄС методологію моніторингу втрат виробленого продовольства, які в країнах спільноти досягають 20%.

Про це повідомляє НВ з посиланням на сайт Європейської комісії.

«Втрати продовольства неприйнятні у світі, де мільйони людей все ще страждають від голоду, і де природні ресурси, що є основою людського життя і добробуту, все більше скорочуються. Саме тому ми визначили запобігання втрат продовольчих продуктів як головний пріоритет», – заявив перший віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс.

Нова методика обліку, названа Делегований акт, дає визначення терміна «харчові втрати». Вона передбачає аналіз втрачання харчових продуктів на кожній стадії: від виробництва і транспортування до споживання і утилізації.

На основі цієї методології країни ЄС повинні до 2020 року створити власні моніторингові системи.

Узагальнену інформацію про харчові втрати Єврокомісія розраховує отримати в 2022 році.

Джерело: zik.ua