Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Пекельні катаклізми доб'ють планету: вчені зробили страшний прогноз

При таненні невеликої кількості льодовиків рівень води в Світовому океані може підвищитися на рекордні три метри

Фахівці американського космічного агентства НАСА заявили про те, що людство чекає одразу кілька загроз, викликаних швидкими темпами танення льодів в районі Північного полюса.

Фахівці лабораторії реактивного руху НАСА заявили, що крижаний покрив північних регіонів стрімко скорочується. В агентстві наголосили, що вже кілька років спостерігають за льодовиками, і нові дані просто шокували всіх вчених. Велика частина постійного льоду вже змінилася на сезонний, і тепер 70% усього цього обсягу – нерегулярні льодовики і айсберги. Крім того, дослідники підрахували, що товщина молодого льоду в цьому році в 3 рази менше, ніж товщина старих льодовиків.

На думку провідних вчених, така критична ситуація вже через кілька років призведе до знищення всіх екосистем Арктики. Загинуть птахи, тварини і риби. Більш того, навіть при таненні невеликої кількості льодовиків рівень води в Світовому океані може підвищитися на рекордні три метри.

Раніше ми передавали, що існує величезна ймовірність того, що фаза Ель-Ніньо вже почалася, пробуджуючи екстремальні погодні умови, які і так погіршилися через зміни клімату. Ель-Ніньо – це потепління поверхневих вод у східній частині Тихого океану.

Так вчені попереджають, що 2019 рік може стати найбільш гарячим в історії людства, бо глобальне потепління впливає на атмосферні і кліматичні явища. Про це пише National Geographic.

Також ми писали, що зима в Україні в цьому році виявиться настільки переповненою погодними несподіванками, що навряд чи встигнемо до них пристосуватися. Взагалі перший місяць не буде настільки суворим, але все ж суттєве зниження температури синоптики обіцяють.

Джерело: Екологічні новини