Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Українські міста потрапили до списку найбрудніших на планеті: рейтинг

До переліку увійшли чотири українських міста, зокрема і Львів.

У переліку найбрудніших міст світу опинилося українське Дніпро. При цьому рейтинг очолив македонський Тетово, на другому місці – Аккра (Гана), замикає трійцю російський Челябінськ. Про це свідчать дані постійно поновлюваного рейтингу Pollution Index 2018 (Current) на сайті numbeo.com.

Як стало відомо, загалом перелік містить 295 міст світу. Серед них українських четверо – Дніпро (13 місце), Київ (104), Львів (153) і Харків (163).

У верхній частині рейтингу виявилося багато міст Індії. Станом на листопад 2018 року, перелік ТОП-30 найбрудніших міст світу виглядає так:

 

Серед європейських країн у рейтингу опинилися 85 міст. Якщо розглядати виключно Європу, то ситуація буде такою: Дніпро на третій сходинці, Київ – на 13-ій, Львів на 32-ій та Харків на 36-ій.

До десятки найбільш забруднених міст Європи увійшли:

Зауважимо, що укладачі рейтингу намагалися врахувати якість повітря, питної води та загальне забруднення води. Крім того, брали до уваги ситуація з шумовим забрудненням, наявністю рекреаційних зон, вивезенням сміття і тим, як самі жителі сприймають екологічну ситуацію в місті.

Джерело: Дивись.info

Зображення