Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Критерій на визначення любові

Може видатись, на перший погляд, що коли говоримо про святкування Дня закоханих – тут уже, як тільки про кохання, говорити неможливо! Нічого дивного, адже для закоханих світ ніби зупиняється і їм не хочеться ні про що думати, ні говорити. Будучи свідомим того, що намагання в день святого Валентина говорити про щось інше може звестись до нуля, хочеться все ж таки спробувати поєднати День закоханих з любов’ю до природи і показати, що між ними існує досить таки тісний зв’язок! У когось, мабуть, таке намагання спровокує скептичну посмішу, чи нерозуміння, бо цілком виправдано можуть виникнути запитання: а до чого тут природа, довкілля? Якщо подивитись на День святого Валентина ближче і спробувати зробити з нього екологічне свято – мабуть можливо…

Цілком природним людським бажанням для кожного, хто любить, є відчуття впевненості і переконаності в тому, що людина, яка поряд, нас теж любить! Як би це не звучало парадоксально, але щоб пересвідчитись у цьому у пригоді нам може стати саме любов до природного довкілля. Людина, яка кохає, готова заради нас на звершення різних, інколи дуже оригінальних та незвичних справ. Які б сильні не були почуття і на щоб вони нас не штовхали, якщо їхнім джерелом є справжня любов, вони аж ніяк не можуть підштовхувати до безглуздих вчинків, особливо тих, які можуть завдати шкоди для коханої людини, як наприклад шкодячи природньому довкіллю, в якому вона живе і в якому в майбутньому житиме плід «Вашої любові» – діти. Любов до природи і переживання за чистоту довкілля може допомогти в організації святкового проводження Дня закоханих: включивши власну фантазію та вдавшись за порадою до пошукової системи, це свято може стати воднораз і романтичним, і екологічним та незабутнім.

Якось вже так склалось, що цей день без «валентинки» немислимий. Якщо Ви теж за «валентинку», але проти марнування великої кількості матеріалу, який використовується для виготовлення відкриток, то спробуйте підійти до цього творчо і зробити власноруч для коханої людини «екологічну вісточку любові». Дайте волю Вашій фантазії, довіртесь Вашим почуттям і відкрийте у собі творчі здібності, можливо досі не відомі ні Вам самим, ні Вашій половинці. Зроблена своїми руками відкритка з підручного матеріалу без сумніву підсилить почуття любові, адже виготовлена з думкою про кохану людину і про довкілля. А пам’ятаючи те, що все, що зроблене з любов’ю, будьмо певні, що з любов’ю буде сприйняте!

Який же день закоханих без квітів? І справді, саме квітам самою природою дано привілей передавати глибокі почуття між людьми. Шкода, проте, що цього дня в жертву приноситься багато квітів, які, на жаль, не довго милуватимуть око. І, не дивлячись на регулярно замінену воду для підтримання їх життя, вони все ж таки від самого початку приречені стати вмістилищем смітників. Беззаперечно кращою та благородною альтернативою цього можуть стати квіти в горщику (вазони), які не гірше від зрізаних передадуть справжність Ваших глибоких почуттів. Більше того, ці квіти довго милуватимуть око коханої людини, нагадуючи про Вашу увагу та підтримуючи таким чином чудовий клімат у Ваших відносинах, створюючи затишок в оселі.

В День св. Валентина, звичайно, не обійтись і без святкової романтичної вечері. І для того, щоб підтримати ауру святковості та інтимності, не слід шукати дорогих ресторанів, чи кафе. Щоб справити позитивне враження, вистачає спробувати знайти вирощені відповідно до вимог органічного землеробства та екологічно чисті продукти і приготувати вечерю самим, показавши, що здоров’я коханої людини для Вас важливе і подарувавши таким чином незабутні хвилини радості та любові.

Всі вищезгадані речі обов’язково справлять незабутнє враження на Вашу половинку, бо дадуть їй зрозуміти про Ваші найглибші почуття. Важливим критерієм на визначення любові можуть стати слова Г. Тютюнника  який каже: «Якщо тебе ніколи не охоплювало бажання обійняти всю землю, прилащити бродячого собаку, підняти із землі зірваний листок і цілувати його — значить, ти ще не любив». І хоч любов виміряти не можливо, можна, проте, побачити її щирі та дієві прояви назовні. І тут немає нічого дивного, адже всі ми, разом з усім, що нас оточує, створенні Творцем з Любові і до Любові покликані. Повірмо, якщо наша кохана людина черпає з незглибимого джерела Любові, цебто самого Бога, вона по-справжньому і щиро нас любить! Тому можемо бути спокійними за неї, ну і за самих себе теж!