Актуальна тема

Меню

Календар 2023-2024

 

Login Form

Увійти

Десять заповідей щодо їжі

Три роки тому преп. д-р Олав Фиксе Твейт разом зі Всесвітньою радою Церков розробили Десять заповідей щодо їжі, які торкаються екзистенційної проблеми голоду. Ці заповіді не втрачають своєї актуальності й сьогодні.

  1. Дякуйте за їжу, яку споживаєте.
  2. Споживайте їжу, вирощену у вашій місцевості.
  3. Прагніть, щоб усі люди володіли знаннями й доступом до продуктів харчування.
  4. Споживайте їжу обдумано і в міру.
  5. Не марнуйте їжі.
  6. Будьте вдячні тим, хто вирощує і готує їжу Вам до столу.
  7. Підтримуйте справедливу плату для селян, фермерів та працівників сільського господарства.
  8. Зменшіть руйнування довкілля: землі, води, повітря – при виробництві їжі та в продовольчій системі.
  9. Захистіть біорізноманіття насіння, ґрунтів, екосистем та культур продовольчих харчових продуктів.
  10. Возрадуйтеся і розділіть священний дар їжі з усіма.     

Фото: sharechat.com

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на World Council of Churches