Десять заповідей щодо їжі
Три роки тому преп. д-р Олав Фиксе Твейт разом зі Всесвітньою радою Церков розробили Десять заповідей щодо їжі, які торкаються екзистенційної проблеми голоду. Ці заповіді не втрачають своєї актуальності й сьогодні.
- Дякуйте за їжу, яку споживаєте.
- Споживайте їжу, вирощену у вашій місцевості.
- Прагніть, щоб усі люди володіли знаннями й доступом до продуктів харчування.
- Споживайте їжу обдумано і в міру.
- Не марнуйте їжі.
- Будьте вдячні тим, хто вирощує і готує їжу Вам до столу.
- Підтримуйте справедливу плату для селян, фермерів та працівників сільського господарства.
- Зменшіть руйнування довкілля: землі, води, повітря – при виробництві їжі та в продовольчій системі.
- Захистіть біорізноманіття насіння, ґрунтів, екосистем та культур продовольчих харчових продуктів.
- Возрадуйтеся і розділіть священний дар їжі з усіма.
Фото: sharechat.com
Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на World Council of Churches