Актуальна тема

Меню

Календар 2023-2024

 

Login Form

Увійти

Великопосна ініціатива 2024

У Полтаві молоді греко-католики влаштували благодійний екоярмарок

2 грудня, у Полтаві, в Свято-Троїцькому храмі греко-католики з молодіжної спільноти «Українська молодь – Христові» та волонтери Благодійного Фонду «Всесвіт» провели благодійний екоярмарок кулінарної випічки, екологічно чистого мила та різдвяних екоіграшок ручної роботи.

Слід зазначити, що цього року полтавські умхівці самостійно заснували соціальне підприємництво – виготовляюють власноруч екологічно чисте мило, реалізують його у форматі благодійних ярмарків, а виручені кошти передають на працю з дітьми-сиротами та дітьми з Полтавського Центру реабілітації з органічним ураженням центральної нервової системи.

Голова полтавської молодіжної спільноти Богдана Павлишин розповідає, що часто стараються організовувати благодійні ярмарки при парафії: «Звичайно, що сам процес підготовки до ярмарків часто виснажливий і досить непростий. Але коли розумієш, яку мету ми закладаємо у цю справу, то це дуже сильно мотивує та надихає» – ділиться Богдана.

Такі благодійні ярмарки при Свято-Троїцькому храмі УГКЦ проходять не вперше. Подібний захід уже відбувався у лютому.

Заступник директора БФ «Всесвіт» Ірина Верига розповідає, що полтавська церковна спільнота і далі планує організовувати благодійні ярмарки: "Кожна благодійна акція спрямована на реалізацію нашого соціального служіння для конкретних дітей нашого міста, зокрема для тих, яким наші священики надають душпастирську опіку. З іншого боку, ми намагаємося привернути увагу полтавців до соціальних проблем нашого міста".

В результаті акції зібрали 2806 грн (якщо вирахувати вартість затрачених продуктів). Ці кошти підуть на подарунки до Дня Святого Миколая для дітей-сиріт та дітей з Полтавського Центру реабілітації.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології