Актуальна тема

Меню

Календар 2023-2024

 

Login Form

Увійти

Великопосна ініціатива 2024

Сміття як ресурс для школи. Зустріч із представником Екобюро УГКЦ

У понеділок, 5-го листопада, в школі-гімназії з учнями 5-9 класів відбулася зустріч з референтом Бюро УГКЦ з екології о. Михайлом Дзулем. Цей захід для нас виявився надзвичайно пізнавальним та цікавим. Такі зустрічі позитивно впливають на наш світогляд і наше формування як християн та українців, які люблять свою землю! Ми дізналися, як правильно сортувати сміття, що можна робити з вторинних відходів, в який корисний спосіб можна позбутися сміття і як з ним поводяться за кордоном. Отець розповів нам, як сміття отруює нашу землю і воду. Ми зрозуміли, як часто можемо нехтувати дарами Бога, не цінувати те, що Він віддав у наші руки.

Всі учні переглянули відеоролик про те, як люди в селі Більшівці відповідально поставилися до утилізації відходів, а найцікавіше, що кошти, за які вони це сміття продали, витратили на 40 саджанців, з яких висадили новий сад і на будову нового дитячого майданчика.

Від сьогоднішнього дня й ми зможемо зробити свій внесок у збереження нашої землі, оскільки в нашій школі будуть розставлені сортувальні контейнери, куди зможемо сортувати сміття для того, щоб потім його було легше переробити.

Адріана Кільчицька, 7-А

Джерело: Католицька загальноосвітня школа