Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

З трепетом у серці за все створіння на зустріч з новонародженим Дитятком

В рамках відзначення року «Laudato Si» та з метою ґрунтовнішого приготування до святкування празника Різдва Христового – дня, коли Божий Син, Співтворець всього сущого, єднається в людські природі зі своїм створінням, стараннями мережі єпархіальних та екзархальних референтів Бюро УГКЦ з питань екології було розпрацьовано та приготовлено серію духовних розважань на екологічну тематику, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Протягом Різдвяного посту душпастирі, відповідальні за поширення екологічного вчення Церкви в різних куточках нашої держави, роздумуючи над апостолькими чи Євангельськими читаннями неділь Пилипівки, намагались достукатися до людських сердець і донести правду про те, що, так як Бог прийняв людську природу, людина є невід’ємною частиною Богом створеного світу і тією, хто несе відповідальність перед Ним за цей світ.

Що означає бути правдивою людиною? Яку роль повинні відіграти християни у вирішенні екологічних проблем? Що зараз може стати об’єднавчим фактором для всіх християн? Який сенс життя людини та яке її покликання? Що слід зробити, щоб зберегти зв’язок між людиною і природою? Якого результату має прагнути людина? Що є основною причиною людських проблем? Ці та інші питання в світлі енцикліки Папи Франциска «Laudato Si» піднімали душпастирі в духовних розважаннях. 

Ознайомитися з роздумами можна на ютуб-каналі Бюро УГКЦ з питань екології чи на сайті «Відповідальність за створіння» в рубриці відео/актуальні матеріали.