Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

На Полтавщині за допомогою майстер-класів вчилися відповідально використовувати природні ресурси

Цього тижня у селах Деменки та Вільховатка, що на Полтавщині, при парафіях УГКЦ триває дитячий табір "Веселі канікули з Богом".

25 липня до дійства долучилися з екологічною програмою отець Максим Кролевський - екореферент Бюро УГКЦ з питань екології у Харківському екзархаті та п. Ірина Верига, відповідальна за соціальне служіння при Свято-Троїцькому храмі УГКЦ у м. Полтава. Представники екологічної церковної інституції завітали до дитячого табору на запрошення місцевого священика отця Станіслава Б'ялковського.

Екологічна ініціатива розпочалася Божественною Літургією, під час якої священики в окремих молитовних проханнях молилися за Богом створений світ, за мир та спокій на українській землі, за подолання воєнного лихоліття та наслідків війни на Донбасі.

Екореферент отець Максим Кролевський наголосив на важливості екологічних днів у літніх таборах. Під час таборування, яке зазвичай організовується в мальовничих місцях, дітям допомагають зрозуміти свою роль у навколишньому середовищі, формують у них відчуття власної гідності та відповідальності за Богом створений світ.

Радимо почитати: Екологічний день у пришкільному таборі на Дніпропетровщині

Після Святої Літургії діти у с. Деменки мали можливість переглянути екологічні мультфільми "Laudato sì" та інші, замислитися про сучасну екологічну ситуацію в Україні та цілому світі.

Згодом усі взяли участь у майстер-класі з виготовлення екологічних прикрас та іграшок під керівництвом пані Ірини Вериги. Парафіянка Свято-Троїцького храму вважає дуже важливими заходи екологічного формату для просвітницької роботи та формування відповідальної християнської свідомості. Подібні воркшопи допомагають виховувати у діток ощадливість і розуміння, що для отримання якоїсь гарної речі можна затратити мінімум ресурсів.

Діти отримали у подарунок еконаліпки, листівки та флаєри.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології