Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Святий Престол закликає дбати про наш спільний дім

Дикастерія Святого Престолу для сприяння цілісному розвитку людини закликає Вселенську Церкву, парафіяльні громади та усіх віруючих людей взяти участь у «Тижні Laudato Si» (21-28 травня) та «Часі створіння» (1 вересня – 4 жовтня), виявляючи таким чином свідомість відповідальності за створений Богом світ.

«Тиждень Laudato Si» пройде під гаслом «Надія для Землі – надія для людства» і має на меті популяризувати вчення енцикліки Святішого Отця Франциска Laudato Si: про турботу за наш спільний дім, та сприяти втіленню християнської віри через бережливе ставлення до усього створеного Богом світу.

«Час відповідальності за створіння» вже традиційно розпочнеться 1 вересня – Днем молитви за створіння і під гаслом «Хай буде справедливість і мир» буде тривати до 4 жовтня – Дня св. Франциска Асизького, патрона захисників довкілля та всіх, хто дбає про благо Божого створіння – природи.   

Папська дикастерія сприяння цілісному розвитку людини пропонує 4 головних знаряддя для спільної участі в цих ініціативах: енцикліку Laudato Si, платформу дій Laudato Si, фільм «Лист» та посібник «З догляду за нашою живою планетою» (див. плакат «Інфографіка Laudato Si»).

Бюро УГКЦ з питань екології підтримує екологічну ініціативу Святого Престолу вже традиційно в тріаді церковного життя «керигма – літургія – дияконія», а в контексті екологічно-енергетичних викликів війни рф проти України, закликає звернути особливу увагу на проведення у парафіяльних громадах тематичних заходів з підвищення християнської екологічної свідомості щодо використання енергоносіїв та плекання культури енергоефективності повсякденного життя.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології