Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Військовослужбовці Збройних Сил України долучились до еко-ініціативи УГКЦ

26 березня для особового складу військовослужбовців, які безпосередньо перебувають у зоні бойових дій, було представлено Великопісну екосоціальну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння». Презентував ініціативу отець Максим Кролевський, екореферент Бюро УГКЦ з питань екології у Харківському екзархаті.

Розпочався захід Божественною Літургією. Під час Служби Божої військові та священнослужитель молилися за збереження усього Богом сотвореного світу, за перемогу над ворогом, за подолання воєнного лихоліття та наслідків війни.

Роздумуючи над недільним Словом Божим, душпастир застановився на важливості плекання віри, яка побудована на християнських цінностях: «Якби люди дійсно основували своє життя на християнських чеснотах, вірі та цінностях, то ми б сьогодні не воювали. Ми могли б зараз жити у мирному суспільстві в гармонії з природою та цілим світом».

Отець Максим на основі одного життєвого прикладу зауважив, що людина без віри жити не може, бо віра – це один з фундаментальних елементів людських взаємовідносин. «Ми щиро віримо, що рано чи пізно війна завершиться і нам потрібно буде відбудовувати нашу Батьківщину, наш спільний Дім» – наголосив священик.

Завершилася еко-ініціатива молитвою за перемогу України.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології