Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Все починається з малого

29 вересня відбулася зустріч учнів третіх класів початкової школи імені Софії Русової з референтом Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській архієпархії о. Михайлом Дзулем, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Під час зустрічі учні мали змогу здобути додаткові екологічні знання та поглибити власну екосвідомість, ближче запізнатися з екологічним вченням Церкви, причинами й наслідками гріховного ставлення людини до довкілля, а також ознайомитися з новою екоказкою «Правічний ліс» авторства переможниці Всеукраїнського екологічного конкурсу «Відповідальність за створіння» Оксани Рубльової.

Цікавою для присутніх виявилася енцикліка Папи Франциска «Laudato Si», яку було представлено в анімаційній формі з додатковими поясненнями для школярів, а дитячий голос з екрана наголошував, що «світ не може чекати, і слід кожному зробити свій вклад у збереження природи».

Далі діти мали змогу поставити запитання та поділитися досвідом  особистих практичних внесків у збереження нашого спільного дому. Звертаючись до третьокласників, священник зазначив, що «кожен з нас може стати рятівником світу. Варто лиш спробувати - і ти розумієш, що це у твоїх силах. Все починається з тебе».

На завершення зустрічі представник Екобюро поділився з дітками тематичними закладками, а також подарував книжечки для поповнення екологічного фонду шкільної бібліотеки.