Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

У Стрийській єпархії розпочалися екологічні місії

24 вересня 2020 року в с. Більче Миколаївського району вперше відбувалися екологічні місії для порятунку створіння. На запрошення місцевого пароха о. Ярослава Гарасиміва з екологічною наукою до парафіян звернувся о. Олег Кобель, референт Бюро УГКЦ з питань екології Стрийської єпархії.

У місцевому храмі безсрібеників Косми і Дем'яна було відслужено подячну Божественну Літургію. Під час проповіді екореферент звернув увагу на аспекти нашої віри в Бога Творця, які мають відношення до відповідальності за створений Ним світ. Після Літургії о. Ярослав подякував гостю і загострив увагу присутніх на тому, що екологічні проблеми сьогодні прирівнюються до війни і абортів, оскільки йдеться про загрози життю теперішніх і майбутніх поколінь. Також парафіяни отримали флаєри, у яких Церква закликає уникати штучних вінків та квітів на похоронах, а також флаєри про шкоду підпалів сухотрав'я.

Наступним етапом місій, були зустрічі з освітянами та школярами місцевої школи, а також дошкільнятами. На трьох уроках близько сотні дітей дізналися про те, що означає вповні називатися християнином, який відповідально ставиться до Божих дарів і створеного світу. Для менших діток о. Олег представив власні екоказки та підняв тему підпалів сухотрав'я, вирубки лісу, засмічення та інші проблеми довкілля. Багато говорилося про екологічні гріхи, з яких треба каятися перед Творцем світу. Діти отримали закладки та наклейки на еко-тематику, а місцева бібліотека поповнилася новими виданнями Бюро УГКЦ з питань екології.

Не оминув увагою екореферент і щорічний конкурс "Відповідальність за створіння", у якому є 5 номінацій і запросив кожного бажаючого взяти у ньому участь.

Директор школи, п. Мирослава Возняк подякувала отцям за цей день та подарунки для школи, а також висловила сподівання на подальшу співпрацю. 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології