Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Екологічні Веселі канікули з Богом у Василькові, що на Київщині

Цього року вперше у місті Василькові, що на Київщині, пройшли Веселі канікули з Богом екологічного спрямування під назвою «Чудовий світ, який створив Господь».

Табір проходив протягом п'яти днів з 17 по 21 червня 2019 року. Кожного дня табір розпочинався із Літургії та катехизації у храмі Великомученика Юрія, яку проводив референт Бюро УГКЦ з питань екології Київської архієпархії о. Роман Романович. Згодом усі учасники табору їхали на лоно природи – у комплекс «Ранчо Болівар», який радо приймав дітей на своїй території, що розташована у лісі.

Учасники були розділені на дві команди з назвами «Лісовички» та «Лісні друзі». Протягом усього часу перебування у таборі дітям розповідали про те, які екологічні ініціативи вони зможуть реалізовувати у себе вдома по завершенню цих канікул з Богом.

Так, наприклад, дітей навчали як правильно сортувати сміття, як його утилізувати, куди його потрібно здавати на переробку. Екореферент о. Роман розповів дітям про чудовий світ тварин та рослин Києва та Київщини, що стало доброю нагодою ідентифікувати цих тварин чи рослин у лісі, зокрема діти знайшли на дереві жука, який має назву жук-олень.

Таборовики також мали різного роду ігри з екологічним наповненням, банси, майстер-класи і все це відбувалось у мішаному сосново-дубовому лісі.

В п'ятий день табору до дітей приїхав Олексій Василюк – український еколог і зоолог, природоохоронний і громадський діяч. Він привіз із собою чудову пару декоративних півника та курочки і розповів дітям, як почувають себе тварини поруч із людиною та як правильно доглядати за домашніми улюбленцями.

На завершення усі діти разом із батьками мали можливість посмакувати торт на якому було зображено тему табору під назвою «Чудовий світ який створив Господь».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології