Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Відбулися дві перші презентації нової екоказки від Бюро екології УГКЦ

8 і 14 червня 2019 року відбулися дві презентації нової екоказки «Врятований ліс». Казка написана о. Олегом Кобелем, референтом Екобюро в Стрийській єпархії УГКЦ, є продовженням пригод їжачка Гачка, видана зусиллями Бюро УГКЦ з питань екології. Ілюстрації до книжки створила п. Богдана Боднар, яка ілюструвала першу казку «Їжачок-рятівничок».

Перша презентація відбулася на рідній парафії автора у Народному домі с. Кавське, Стрийської єпархії. Діти не лише уважно слухали казку про Гачка, який врятував свій ліс від злочинців, а й вправлялися у малюванні. В пригоді стала чудова розмальовка наприкінці книжки. Також діти відповідали на запитання, які стосувалися проблем незаконних вирубок лісу. Як і кожна авторська презентація, закінчилося все автограф-сесією та спільним фото. 

Подібна презентація мала місце за кілька днів, 14 червня, у м. Львові. На запрошення друзів та партнерів Екобюро, працівників Львівської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва «Левенятко», о. Олег Кобель представив свою книжечку школярам ЗОШ-10, м. Львова. Спочатку автор розповів про свою працю, як священика, яка полягає у проповіді Слова Божого. Казка є чудовим інструментом, щоб донести дітям Боже Слово про відповідальність за створений Богом світ. 

Відтак, пригадавши зміст першої казки про Гачка, священик прочитав екоказку «Врятований ліс». І знову були запитання, ліс рук і десятки правильних і не дуже відповідей. Найактивніший відповідач отримав казку з автографом від автора. Всі інші придбали собі казки з автографом автора.  

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології