Актуальна тема

Меню

Щоб не знищити природу, пильнуй свій дім земний щомиті

11 квітня у приміщенні духовної семінарії імені свщмч. Йосафата відбувся семінар вчителів фізики Тисменицького району спільно з Бюро УГКЦ з питань екології на тему «Екологічне виховання на уроках фізики».

Зустріч розпочалася молитвою. Перед присутніми виступив референт Бюро УГКЦ з питань екології Івано-Франківської архієпархії отець Михайло Дзуль.

Зворушливим було привітання екологічної агітбригади «Веселка» Загвіздянського ліцею. Учні вдало висвітлили у своєму виступі проблему забруднення навколишнього середовища у своєму селі, а завершили свій виступ такими словами: «Квітуча земля – це не тільки мрії, це наші знання і розумні дії.»

Цікавим і змістовним був виступ отця Михайла, який продемонстрував презентацію «Відповідальність за створіння», акцентувавши увагу на основні аспекти взаємозв’язку людини і природи. Звернув увагу на те, що сьогодні зникає багато видів тварин і рослин, забруднюються ріки, озера та водоймища, незаконно вирубують ліси. Ще однією з актуальних проблем сьогодння є проблема стихійних сміттєзвалищ, які можна побачити на узбіччях доріг, біля населених пунктів, у лісах і на берегах річок, а також проблему питної води і паління сухої трави. Ознайомив всіх присутніх із різними виданнями на екологічну тематику, на згадку всім присутнім подарував екологічні пам’ятки.           

Перед учасниками семінару виступила вчитель фізики Ципердюк Г. І. Загвіздянського ліцею, яка працює над проблемним питанням «Використання мультимедійних технологій у процесі екологічного виховання учнів на уроках фізики». Висвітлила чотири етапи екологічного виховання в навчальному процесі, показала застосування методів і форм навчання на уроках фізики при вивченні різних тем. Нагадала про страшні екологічні катастрофи і їх наслідки.

Кожна людина має задуматися над тим, що вона може зробити у вирішенні екологічних проблем, поборовши в собі байдужість, щоб не було пізно, бо Бог прощає завжди, людина – інколи, а природа – ніколи.

Керівник методоб’єднання вчителів фізики Черниш Л. М. звернулася із словами подяки за отриману цікаву і змістовну інформацію до отця Михайла і всіх присутніх.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології