Актуальна тема

Меню

Календар 2023-2024

 

Login Form

Увійти

Великопосна ініціатива 2024

«Тиждень духовності» як інструмент для екологічного виховання

У рамках «Тижня духовності» на парафії св. Миколая Чудотворця села Новосілки Буського деканату Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ з 4 по 12 квітня 2024 р. о. Юрій Годісь щодня відвідував учнів школи Новосілківського ЗЗСО І-ІІ ст. імені о. Маркіяна Шашкевича.

У ці дні парох мав духовні науки для учнів, вчителів та працівників закладу. Усі разом роздумували над Заповідями Божими, вчилися любити один одного, бачити Бога у ближньому та у природі. А кульмінацією став відкритий урок на тему: «Не кради, не пожадай нічого того, що є власністю ближнього твого», який провели у шкільному саду, під відкритим небом. На ньому були присутні учні, вчителі, парафіяни та всі бажаючі.

На завершення «Тижня духовності» усі разом молилися екологічну Хресну дорогу вулицями села. Активну участь у ній взяли учні, колектив школи, староста села, працівники народного дому, бібліотеки та музею, які й читали роздуми стацій.

На згадку про молитву і тиждень духовності отець подарував екологічні ігри, щоб діти могли духовно зростати та цікаво проводити час під час дозвілля.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології