Актуальна тема

Меню

Календар 2023-2024

 

Login Form

Увійти

Великопосна ініціатива 2024

Екологічні акценти у День молитви за мир в Україні

27 жовтня, у День молитви і посту за мир в Україні і цілому світі, до парафії с. Ріпнів, на запрошення адміністратора храму Покрови Пресвятої Богородиці о. Ігоря Кухара, завітав голова екологічної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії о. Юрій Годісь.

Після спільної молитви, за перемогу і мир, парафіяни мали змогу спільно роздумувати над важливістю піклування про створений Богом Світ. Застановлялися над шкодою, яку завдає війна, приносячи біль і страждання у сім'ї і родини всього українського народу, а також руйнування, що їх зазнає природа, яка терпить знущання, що її завдає людина - російський агресор, який бездумно знищує усе живе. 

У своїй проповіді о. Юрій Годісь наголосив на нашій відповідальності, щодо збереження навколишнього середовища, бережного і відповідального ставлення до природніх ресурсів, а також закликав ощадно використовувати джерела енергії.

Опираючись на екологічний декалог Блаженішого Святослава екореферент закликав роздумати над тим «як легко, а часто і не задумуючись, ми допускаємося екологічного гріха і навіть не завжди у святій Тайні Сповіді визнаємо його і перепрошуємо Господа за це».

Також о. Юрій, звернув увагу на підпалах сухостоїв і хмизу, акцентуючи на тому, що роблячи таке злодіяння щодо природи і наших прийдешніх поколінь, ті хто це чинять уподібнюються до агресора, який бездумно руйнує усе живе.

В кінці усі присутні отримали пам'ятки про шкоду спалювання сухої трави і пообіцяли бути апостолами для усієї громади.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології