Актуальна тема

Меню

Календар 2023-2024

 

Login Form

Увійти

Великопосна ініціатива 2024

Від гармонії з Творцем до гармонії з собою, ближнім та природою

З 24 по 30 липня, з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології, відбувся духовно-екологічний табір «Метаноя», в якому взяли участь внутрішньо переселені родини, котрі отримали тимчасовий прихисток на парафіях Івано-Франківської архієпархії. Близько 30 осіб мали можливість оздоровитись серед мальовничої краси природи через молитву, психологічне розвантаження та фізичний відпочинок. Табір проходив під гаслом: «Від гармонії з Творцем до гармонії з собою, ближнім та природою».

Таборова програма включала в себе спільну молитву, катехитичні науки, розвиваючі та спортивні ігри, колоритні піші та вело-прогулянки, цікаві майстер-класи та спільне приготування вечері. Кожен таборовий день був присвячений певній екологічній та духовній тематиці, які гармонійно доповнювали одна одну, адже про рівень духовності людини може свідчити і трепетне ставлення до навколишнього середовища та вміння розпізнати руку Творця у створінні.

Протягом табору кожен учасник знайшов нових друзів, отримав приємні враження, позитивні емоції та чудовий настрій. А ще родинна атмосфера та відчуття безпеки, якої так спраглі люди, котрі змушені були залишити рідні домівки, рятуючи своє життя та життя близьких.

Завершився табір спільною екскурсією в наукове містечко «Нова енергія», де дорослі та діти мали змогу ближче запізнатися з сучасними енергогенеруючими та енергозберігаючими технологіями та взяти участь в захоплюючому «Тесла щоу».

Як для організаторів так і для таборовиків це був приємно спільно проведений час. Адже справдилися сподівання та очікування від участі в таборі, про що свідчать позитивні відгуки та побажання пролонгації табору.

«В цьому таборі ми набули духовних та психологічних цінностей, оздоровились та відпочили. Саме тут ми відчували, що Господь огортає нас своєю любов’ю через турботу інших людей про нас». – зазначає п. Олена з Миколаєва.

Духовну опіку таборовиків здійснювали о. Михайло Дзуль, референт Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській архієпархії та о. Назар Мицко, відповідальний за прородинні рухи та реколекційний напрямок Комісії в справах родини. Психологічний супровід дорослих та дітей забезпечувала п. Ірина Вишинська, сертифікований психотерапевт в напрямі BSFT.

«Нехай табір „Метаноя” розвивається, щоб надалі лікувати поранені душі» - складає свої побажання п. Анна, котра взяла участь у таборі разом з двома доньками.

Організатори сподіваються, що «Метаноя» осягнула поставлені цілі у тій мірі, наскільки допомогла учасникам відчути присутність люблячого Творця і Спасителя, сприяла діленню Божою любов’ю зі своїми близькими та навчила шанувати сотворений Богом світ.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології