Актуальна тема

Меню

Календар 2023-2024

 

Login Form

Увійти

Великопосна ініціатива 2024

На Чортківщині було висаджено алею ненародженої дитини

1 квітня, 2019 р. Б. в рамках ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» та Всеукраїнської акції «Посади дерево миру» на території монастиря Різдва Божої Матері Чину св. Василія Великого в с. Улашківці Чортківського району було висаджено алею ненародженої дитини. Цей захід проведено у співпраці референта Бюро УГКЦ з питань екології Бучацької єпархії о. Михайла Деревенчука та голови комісії у справа здоров’я і душпастирства о. Павла Вандяка.

Молитовний захід до «Дня пам’яті абортованих дітей» розпочався о 12:00, із Заупокійної Літургії, яку очолив Владика Дмитро (Григорак) єпарх Бучацький УГКЦ у співслужінні з отцями Бучацької єпархії, у присутності місцевих школярів та вірян. Під час своєї проповіді Владика Дмитро наголосив на тому, що плід в лоні матері це вже є жива людина і, чинячи аборт, її прирікають на смерть, адже вона є повністю беззахисна та безневинна, а це є тяжкий гріх.

Після Божественної літургії також усі присутні спільно помолилися молитву на вервиці за збереження життя кожної зачатої дитини. Потім процесійно вийшли на висадку «Алеї ненародженої дитини», яка розпочалася з чину насадження дерев та благословення свяченою водою преосвященним владикою Дмитром, який і розпочав посадку дерев. За прикладом владики до посадки долучилось духовенство та вірні.

Організатори акції мають надію, що ця алея слугуватиме нагадуванням про невинно убитих в лоні матерів дітей і заставить задуматися кожного перед таким вчинком, бо ця проблема є дуже актуальна для нашого суспільства.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології