Екосвічка на служінні вбогим: сотні парафій Івано-Франківської архієпархії долучились до благодійної ініціативи Екобюро УГКЦ

Цьогорічна соціально-екологічна ініціатива «Зігрій вбогого світлом стрітенської свічки» яка була започаткована у 2021 році Бюро УГКЦ з питань екології за підтримки Благодійного фонду Карітас Україна на Прикарпатті сягнула нових горизонтів. Адже в Івано-Франківській архієпархії, окрім вже традиційного виготовлення свічок волонтерами Екобюро УГКЦ та Карітасу з подальшим розповсюдженням по парафіях, до благодійної ініціативи долучились багато навчальних закладів, катехитичних шкіл та парафій які самотужки взялися за виробництво натуральних свічок із вощини.

Так для педколективу Початкової школи ім. Софії Русової, що у Франківську референтка Екобюро УГКЦ Христина Тимів провела майстер-клас з виготовлення стрітенських свічок а вже підготовлені педагоги навчили робити свічки із вощини своїх учнів. Уже другий рік поспіль учні та вчителі Павлівського ліцею за сприяння о. Василя Сенька долучаються до ініціативи, спрямовуючи виручені кошти від реалізації свічок на закупівлю продуктів для потребуючих.

Катехитична школа «Дослідники віти» та спільнота УМХ Парафії Успіння Пресвятої Богородиці с. Крилоса з року в рік підтримує ініціативу власноруч виготовляючи, декоруючи та реалізовуючи еко-свічки у парафії а за виручені кошти напередодні Великодня формують продуктові набори для потребуючих.

Окрім цього багато громад радо відкликнулися на Звернення Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Кир Володимира Війтишина і організували виготовлення екосвічок у своїх парафіях, а кошти від реалізації воскових свічок спрямували на розвиток парафіяльного соціального служіння.

Загалом, до підтримки благодійної ініціативи Екобюро УГКЦ долучились сотні парафій Івано-Франківської архієпархії, розповсюджуючи стрітенські свічки виготовлені еко-волонтерами та працівниками Карітас Івано-Франківськ. Вже традиційно пожертви за екосвічки будуть спрямовані на закупівлю продуктів для благодійної їдальні в м. Івано-Франківську та соціальне служіння парафіяльних громад архієпархії.

«Можна сміливо зазначити, що світло стрітенської свічки, яке символізує присутність самого Христа, що є «світлом для світу» (пор. Мт 5,14), направду є променем живої віри та дієвої надії для потребуючих, що втілює Божу милосердну любов через християнську солідарність і підтримку тим, хто опинився в нужді», – підсумовує розвиток благодійної екосоціальної ініціативи на теренах Івано-Франківської архієпархії о. Михайло Дзуль, референт Екобюро УГКЦ в однойменній архієпархії.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології