З кавового лушпиння можна робити екочашки: стартап HuskeeCup

alt

Стартап із Австралії знайшов цікавий спосіб, як використовувати кавове лушпиння, сотні тонн якого викидають виробники кави в усьому світі, — робити із нього екологічно безпечні чашки HuskeeCup. Це допоможе зменшити кількість відходів до нуля на фермі, де збирають кавові зерна.

Чашка стійка до подряпин і тріщин. Більш того, чашка спроектована так, що має канавки зовні, завдяки чому висихає швидше після миття. Вона випускається в трьох розмірах, але всі вони підходять для універсальної тарілки, що дуже привабливо для бізнесу, розповідає Springwise.

alt

alt

alt

alt

Ідея HuskeeCup сподобалася не тільки тим, хто прагне жити за принципом «нуль відходів», а й тим, хто шукає альтернативу для кавової чашки. Чашка від HuskeeCup допомагає підтримувати тепло та аромат свіжозвареної кави, і її можна використовувати повторно як вдома, так і в кафе.


Наразі стартап HuskeeCup шукає фінансування через crowdfunding. Він вже отримав понад $77 000 у вигляді застави, хоча їхньою метою було досягти $25 000 до 25 липня.


Інші інновації в кавовій промисловості — придуманий спосіб перетворення використаної кавової гущі в паливо. Для цього з усієї Великобританії збиратимуть кавові відходи і транспортувати їх до лабораторії.
Аналогічним чином Veolia пропонує нове бізнес-рішення для компаній, що бажають скоротити відходи у кавовій промисловості.


Джерело: Велика Епоха