Освіта для дорослих

Берегині планети: адвокат з прав тварин

"Ти не можеш прожити й дня, не вплинувши на світ довкола. Те, що ти робиш - може щось змінити, проте лиш тобі вирішувати, позитивними  будуть ці зміни чи ні", - так вважала Джейн Ґудолл (1934р.н.), яка присвятила більше півстоліття дослідженню соціального життя та інтелекту шимпанзе.

Тоді, коли жінок-науковців вважали надто вразливими та емоційними для проведення експедицій, Джейн Ґудолл переконала всіх у протилежному.

Британського приматолога вважали передовим світовим експертом з дослідження шимпанзе, після її 55-річного дослідження цих диких тварин в Національному парку Гомбе-Стрім, що в Танзанії, проте вона також була відданим захисником та активістом у сфері захисту прав травин та охорони довкілля. 

Її відкриття призвело до того, що науковець поставила під сумнів думку про те, що тварини суттєво відрізняються від людей, і, натомість, стверджувала, що «ми не настільки відрізняємося від решти тваринного світу, як ми звикли думати».

Читайте також: Берегині планети: королева гірських горил

Сьогодні Інститут Джейн Ґудолл працює з людьми з усього світу, щоб сприяти глибшому розумінню того, що ми можемо допомогти людству, при цьому оберігаючи природу.

Книги:

«Я, Джейн» (для дітей 7-10 років)

«Хто така Джейн Ґудолл?» (для дітей 8-12 років)

Фото: mashable.com

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на A mighty girl