Екобюро УГКЦ підбило результати конкурсу «Здай макулатуру – збережи дерево – наблизь Перемогу!»

389 саджанців плодових і декоративних дерев, придбаних за зібрану макулатуру (9762,3 кг) й висаджених в рамках Всеукраїнської акції «Сади Перемоги» – такими є підсумки конкурсу «Здай макулатуру – збережи дерево – наблизь Перемогу!» від Екобюро УГКЦ. Ще понад 150 дерев врятовано конкурсантами з розрахунку, що кожні 60 кг макулатури зберігають від вирубки одне доросле дерево.

«При виробництві паперу з вторсировини, потрібно менш ніж вдвічі енергії та води ніж при виробництві з деревини. Таким чином, завдяки участі в конкурсі близько тридцяти загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, а також катехитичних шкіл з різних куточків України, вдалось вберегти від токсичного забруднення понад 250000 л води й заощадити близько 40000 кВт/год електроенергії, а також відповідно знизити викиди парникових газів», – коментують результати конкурсу в Екологічному бюро УГКЦ.  

Конкурс був проведений вже другий рік поспіль з метою плекання екологічної свідомості учнівської молоді через популяризацію роздільного збору відходів і озеленення довкілля та відновлення природної спадщини Творця, яку нещадно руйнує ворог.

Участь у конкурсі передбачала такі етапи: збір макулатури, її зважування та реалізацію, закупівлю за виручені кошти саджанців і їхню висадку в межах Всеукраїнської акції «Сади Перемоги».

Бюро УГКЦ з питань екології радо вітає переможців конкурсу:

1-ше місце: Центр дитячої та юнацької творчості Іванківської селищної ради, Київської області (6037 кг + 237 висаджених дерев);

2-ге місце: Католицький ліцей святого Василія Великого, м. Івано-Франківськ (683 кг + 4 висаджених дерев);

3-тє місце: Малнівський заклад ЗЗСО І-ІІІ ступенів Мостиської міської ради (433 кг + 10 висаджених дерев);

3-тє місце: Дошкільний навчальний заклад №15 "Гуцулочка" Івано-Франківської міської ради  (462 кг + 14 висаджених дерев).

Екобюро УГКЦ висловлює щиру подяку всім хто долучився та підтримав конкурс, в особливий спосіб учнівській молоді, вихованцям катехитичних шкіл та дошкільнятам, а також їхнім батькам та наставникам, за спільний внесок для збереження природної спадщини Творця і для кращого майбутнього нашого спільного дому.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології