Турбота про Землю формується змалечку

22 квітня, у Міжнародний день Землі на парафії Преображення ГНІХ с. Волиця, о. Тарас Данчук, еко-реферет Червоноградського деканату Сокальсько-Жовківської єпархії разом із дітьми і вчителями Волицької загальноосвітньої школи спільно молилися Хресну дорогу за нашу Землю. В часі молитви присутні мали науку душпастиря, в якій було заторкнуто питання важливості піклування і ощадливого ставлення до природних ресурсів нашої планети.


Свою науку про Землю священник побудував у формі подорожі по світу, в якій дітям наводив приклади інших країн та їхні зусилля щодо збереження енергоресурсів, які дає нам Бог. Окрім цього разом піднімали питання підпалів, які й надалі залишаються популярним способом «господарювання», заторкували й чистоту «легенів» нашої планети, тобто лісів. Діти роздумували як і які чинники шкодять довкіллю, а також заcвоїли одну з основних екологічних заповідей: «Чиниш екологічний гріх – памʼятай, він кличе про помсту до неба».


На завершення зустрічі діти отримали брошурки, наклейки і закладки, в яких містяться основні принципи збереження нашої планети.


Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології