Відходи перетворюють у доходи: як у Бердичівському протопресвітерстві піклуються про довкілля та потребуючих

У Бердичівському протопресвітерстві УГКЦ відходам дають друге життя, піклучись при цьому про потребуючих та роблячи внесок для наближення Перемоги.

Наприкінці минулого року Бердичівським протопресвітерством за сприяння Бюро УГКЦ з питань екології та Карітас Бердичів було започатковано спільний проект з роздільного сортування відходів, в рамках якого було придбано шість контейнерів для паперу, пластику, скла та біовідходів.

Стараннями отця протопресвітера Романа Шкрібенця та всіх причетних, ця Богу угодна ініціатива, почала працювати на базі деканального соціально-душпастирського центру св. Йосафата, і вже принесла перші свої плоди. Так, за відносно короткий період було зібрано 160 кг макулатури та 40 кг пет пляшок, за які виручено 700 грн, які будуть спрямовані на навчання дітей у соціально-душпастирському центрі св. Йосафата.

Таким чином Церква дає свідчення живої віри в Бога Творця та дієвої любові до ближнього в синергії з плеканням екологічної свідомості та відповідальним управлінням Божими природними дарами.

В контексті повномасштабної війни, така, гідна наслідування, ініціатива є виявом любові до рідного краю, а також практичним внеском для енергетичної незалежності та Перемоги.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології