Великопосна екологічна ініціатива у Католицькому ліцеї

27 березня у Католицькому ліцеї св. Василія Великого відбулася зустріч з референтом Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській архієпархії о. Михайлом Дзулем на тему «Екологічне невернення для порятунку створіння».

Основним завдання цьогорічної Великопосної екоініціативи є допомогти вірним у світлі християнського вчення отримати відповіді на актуальні екосоціальні та енергетичні виклики, пов’язані з війною.

Учні 5-7 класів мали можливість почути та усвідомити як щоденно, користуючись в побуті плиткою, чайником, праскою, духовкою та іншими електроприладами ми можемо впливати на збереження Богом створеного світу та відчувати відповідальність за нього.

«Енергетичний фронт в наш час є не менш важливим ніж захист країни зі зброєю в руках хіба що з тою відмінністю, що участь в ньому можемо брати всі без винятку в ролі відповідальних споживачів енергії» - наголосив доповідач і закликав в такий спосіб виявляти свою любов до Бога і робити особистий вклад у перемогу.

Учні отримали практичні поради та з радістю зголосилися взяти участь в анонсованому отцем Михайлом конкурсі «Здай макулатуру - збережи дерево й зроби внесок для перемоги».

Дана зустріч не лише поглибить екологічну компетентність в учнів, а й дозволить стати на крок ближчими до Бога. На завершення зустрічі отець-референт від імені Екобюро передав для ліцею аератори, які допоможуть зменшувати споживання води та енергії для її підігріву.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології