Діла милосердя для довкілля у часі Великого посту

23 березня, в ІV тижні Великого посту, на парафії в с. Курівці Озернянського деканату, в рамках Великопосної екологічної ініціативи, відбулася екологічна місія. На запрошення пароха, отця-декана Василя Миця, прибув референт Бюро УГКЦ з питань екології у Тернопільсько-Зборівській архієпархії отець Василь Шафран.

Місія розпочалася зустріччю із школярами та вчителями, для яких екореферент приготував мультимедійну призентацію. Він розповів про діяльність Екобюро в Україні, про давні екологічні проблеми країни та про ековтрати у теперішній війні. Серед іншого він підкреслив: «Час Великого посту є часом очищення та відновлення усього Божого Творіння. Тому ми покликані сьогодні творити діла милосердя для наших ближніх, яким також є і наше довкілля, яке поряд із нашими громадянами, щоденно стає жертвою війни», - зазначив екореферент.

Після уроку старшокласники та вчителі рушили у пришкільний дендропарк і висадили там 10 соснових саджанців як знак діла милосердя для довкілля, тим самим долучаючись до загальнонаціональної акції «Посади дерево миру». Відтак усі присутні рушили ще й на проборство і висадили там 10 сажданців волоського горіха та фундука.

Завершились місії спільною Божественною Літургією, з окремими молитовними проханнями за збереження українського народу, війська та землі. Екорефрент закликав парафіян провести ретельний іспит сумління на основі екологічного декалогу Блаженнішого Святослава, текст якого та іншу друковану літературу, було подаровано від імені Бюро УГКЦ з питань екології.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології