«Нехай стрітенські свічки стануть світлом Христовим для людей, що у скруті» – екореферент Донецький

Екологічна комісія Донецького екзархату підтримала щорічну благодійну ініціативу Екобюро УГКЦ: «Зігрій убогого світлом стрітенської свічки». Дана ініціатива передбачає виготовлення натуральних воскових свічок з подальшою реалізацією серед вірян. Кошти, виручені за реалізацію свічок, скеровуються на придбання продуктових наборів для найбільш потребуючих.

Як повідомив о. Михайло Неїжмак, референт Екобюро УГКЦ у Донецькому екзархаті, ініціатива проходила на двох локаціях у м. Кам’янське, що на Дніпропетровщині.

Все розпочалося у місцевому 30-му ліцеї, де учні 5,6,7-х класів виготовили близько 90 свічок. «Діти та дирекція закладу радо долучилися до акції екологічної церковної інституції, оскільки у ній, окрім благодійної складової, містяться виховні елементи для молодшого покоління. Адже в практичний спосіб Церква навчає звертати увагу на речі, які не шкодять людському життю та мають природні складові. Важливо також, щоб діти збагнули кінцевий, добрий результат своєї праці» - зазначив о. Михайло.

Решту свічок, яких загалом було виготовлено більше 130 шт., виготовляли парафіяни релігійної громади «Матері Божої Неустанної Помочі» УГКЦ. Відтак свічки у храмі будуть освячені на свято Стрітення ГНІХ і стануть світлом Христовим для людей, що у скруті.

«Маємо глибоку та щиру надію і сподівання, що дана ініціатива принесе добрі плоди, для тих, хто виготовляв свічки та вклав свою працю, а також для тих хто потребує сьогодні підтримки, зокрема переміщені сім’ї, які опинилися у важкій ситуації через війну в Україні. А наш, Богом сотворений світ, який так потерпає від наслідків людської діяльності, стане трохи кращим, добрішим та чистішим». - резюмував референт Екобюро УГКЦ у Донецькому екзархаті.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології