Поділімось з убогими світлом Христовим і теплотою наших сердець

Тернопільсько-Зборівська архиєпархія втретє долучилась до всеукраїнської екосоціальної акції «Зігрій убогого світлом стрітенської свічки». Працівники Благодійного фонду Карітас Тернопіль разом із вимушено переселеними особами отримали від Екобюро УГКЦ десять кілограм натуральної вощини, для виготовлення і подальшої реалізації стрітенських свічок. Ці свічки, що виготовляються із природньої сировини, мають стати не тільки продовженням наших християнських традицій, але й символами природнього походження енергії, яку наше свідоме суспільство повинно, в цей час війни, відповідально та ощадливо вживати.

Протягом трьох днів працівники та волонтери фонду Карітас Тернопіль та близько 30 переселенців із Харківщини, Херсона, Києва та Миколаївщини стали учасниками майстер класу по виготовленні стрітенських свічок. Референт з питань екології отець Василь Шафран розказав учасникам про духовне значення стрітенської свічки та про діяльність і мету Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви в рамках цього заходу.

Цьогорічна ініціатива Екобюро «Зігрій убогого світлом стрітенської свічки» присвячена на підтримку безтермінової ініціативи УГКЦ «Нагодуй убогого», зокрема на закупівлю продуктів для благодійних їдалень та придбання продуктових наборів для ВПО. Працівники та волонтери фонду Карітас Тернопіль, у рамках своєї діяльності із молоддю, змогли виготовити та реалізувати понад 300 воскових свічок та розповсюдили їх у храмах міста. Виручені кошти будуть направлені для підтримки діючого проекту тернопільського Карітасу «Благодійна їдальня».

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології