Тиждень молитов за єдність християн: вчитись творити добро, плекати справедливість та піклуватись про збереження створіння

Триває Тиждень молитов за єдність християн, який проходить від 18 до 25 січня під гаслом: «Навчіться добро чинити; шукайте справедливості» (Іс 1,17). Чинити добро та жити у дусі чесноти справедливості означає також піклуватись про спільний створений Богом дім.

По споживацьки ставлячись до природного довкілля і виснажуючи Боже створіння сучасне людство порушує основи суспільної справедливості та зазіхає на спільне благо сучасних та майбутніх поколінь.

Екуменічне богослужіння підготоване для Тижня молитов за єдність християн 2023 містить наступне прохання: «Всемогутній Боже, наш Творче, внаслідок життєдіяльності сучасного людства одні не мають достатньо засобів для виживання, а інші мають понад міру. Навчи нас відповідально використовувати ресурси, які Ти дарував для спільного блага всіх людей. Навчи нас шанувати Твоє створіння яке стогне і волає до Тебе про допомогу, молимось Тобі, вислухай і помилуй».

Матеріали для екуменічних молитов цього року підготувала Міжконфесійна Рада Церков Міннесоти в США. 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології