У Зарваниці жертви воєнної агресії посадили горіховий гай

Весна є завжди часом нових надій та сподівань у нашому житті. Прихід весни знаменує не тільки кінець холодної зими, але й вселяє оптимізм на теплі та кращі часи. Цих кращих часів особливо чекають сьогодні українці, у чиїх душах затаїлися холод та жахіття війни.

Щоб допомогти людям відволіктися від важких роздумів та пробудити почуття турботи та трепетного ставлення до Божого створіння, вінцем якого є людина, 11 квітня, Екологічне Бюро Тернопільської архієпархії УГКЦ разом з вимушеними переселенцями у Зарваниці підтримало безтермінову Всеукраїнську екологічну акцію «Посади дерево миру». Місцевий референт о. Василь Шафран, разом із о. Януарієм Твердуном розмітили площу та підготували посадковий матеріал і органічні добрива для висадки саджанців.

Жертви російської агресії в Україні, що знайшли свій прихисток у Зарваниці, радо відгукнулися на пропозицію взяти участь у цій акції. Українці із Київщини, Харківщини, Донеччини, Луганщини, Запоріжжя та інших регіонів нашої, Богом даної землі, заклали горіховий гай у чудотворному Марійському Духовному Центрі.

«Всяка рослина, всяке деревце є живим божим сотворінням, яке кожне на свій лад служить Богові, людям та усьому світу. Ці посаджені дерева служитимуть і пташкам, і звірятам, та й нам самим, що потерпаємо від нестачі чистого повітря та надлишку парникових газів в атмосфері. Особливо у цей воєнний час, коли наша природа у величезних масштабах нівечиться. Нехай цей горіховий гай стане природнім пам’ятником важких цих часів та дарує добрі плоди для мирного розквіту України»- зазначив о. Василь.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології