Алея ненародженої дитини приносить духовні плоди

Ще 1 квітня 2019 р. Б. в рамках ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» та Всеукраїнської акції «Посади дерево миру» на території монастиря Різдва Божої Матері Чину св. Василія Великого в с. Улашківці Чортківського району було висаджено алею ненародженої дитини. Дійство було проведено в співпраці з референтом Бюро УГКЦ з питань екології Бучацької єпархії о. Михайлом Деревенчуком та головою комісії у справах здоров’я і душпастирства о. Павлом Вандяком, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Відтоді минуло немало часу, і 4 вересня 2021 р. Б. під час прощі спільноти «Матері в молитві» не тільки дерева дали свої плоди, але й люди доклали максимум зусиль, щоб у цьому прекрасному куточку відпустового місця Бучацької єпархії було встановлено пам’ятник ненародженій дитині.

Під час прощі відбулися різні духовні заходи, зокрема Архиєрєрейська Літургія, яку очолив Владика Дмитро (Григорак), єпарх Бучацької єпархії УГКЦ, у співслужінні з отцями Бучацької єпархії в присутності спільнот «Матері в Молитві» з цілої єпархії та вірян. Під час проповіді Владика Дмитро наголосив на тому, що плід у лоні матері є живою людиною і, вчиняючи аборт, її прирікають на смерть, адже вона є абсолютно беззахисною й безневинною, а це є тяжким гріхом.

Після Божественної літургії всі присутні процесійно вийшли на посвяту пам’ятника ненародженій дитині. Після посвяти біля монумента була відслужена Хресна дорога Ненародженої дитини, яку очолили о. Павло Вандяк, голова комісії у справа здоров’я і душпастирства, о. Михайло Деревенчук, референт Бюро УГКЦ з питань екології Бучацької єпархії, та о. Ігор Лесюк, парох храму Собору Пресвятої Богородиці с. Улашківці.

Організатори акції сподіваються, що пам’ятник, який став окрасою алеї, слугуватиме нагадуванням про невинно убитих у лоні матерів дітей і спонукатиме застановитися й не вчиняти подібного злочину проти життя, який є дуже поширеним у нашому суспільстві.